Selector pedal for amp room

Discuss the stuff that makes your ears bleed.

Moderators: Slowy, Capt. Black

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
meble-kuchenne.warszawa.pl
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

So I've fianmly gt round to setting up my guitar / am room

What I'm wondering about is a pedal so that I don't have to drag out , plug in and tilit each amp when I want to use it. just want to leave a single cab set up, and all my amps on a rack , plugged in through some sort of selector pedal that leads to the attenuator then onto the cabinet. All the ams plugged into a multi box etc.
Like an 8 input slector.
Anyone done this?

NippleWrestler
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 1878
Joined: Sat Jan 02, 2016 5:05 pm
Has liked: 40 times
Been liked: 576 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by NippleWrestler »

https://www.radialeng.com/product_category/guitar-amp

There might be something on there, maybe just as a starting point.

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

NippleWrestler wrote: Wed Jun 22, 2022 6:49 am https://www.radialeng.com/product_category/guitar-amp

There might be something on there, maybe just as a starting point.
Thanks
The headlight looks pretty good

User avatar
Slowy
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 18829
Joined: Wed Sep 09, 2009 4:13 pm
Location: Orcland
Has liked: 733 times
Been liked: 1825 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by Slowy »

Ask Blackstratblues.
Warren looks like he may have a similar setup.
"We were playing so loud that just one note on the guitar was sufficient".
Ritchie Blackmore.

Delayman
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 2558
Joined: Mon Oct 03, 2011 1:35 pm
Has liked: 31 times
Been liked: 143 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by Delayman »

I don’t think the headlight does what you want with multiple amps to a single cab. I think it goes to 4 different amps. Their headbone goes from 2 heads to one cab, not sure what people use for multiple heads/amps to a single cab.
They keep telling me tone is in the fingers, but I have yet to see a "look at my fingers" thread.
Lawrence wrote: Every orchestra that comes thru here is a covers band as are most of the jazz bands...

User avatar
robthemac
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 4461
Joined: Sun Apr 28, 2019 3:47 pm
Has liked: 694 times
Been liked: 755 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by robthemac »

Slowy wrote: Wed Jun 22, 2022 10:16 am Ask Blackstratblues.
Warren looks like he may have a similar setup.
Warren has exactly the thing you need, and I have no idea what it is called.

User avatar
Conway
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 9560
Joined: Mon Aug 29, 2011 1:33 pm
Location: Auckland
Has liked: 219 times
Been liked: 839 times
Contact:

Re: Selector pedal for amp room

Post by Conway »

Not a pedal, but I use one of these for multiple heads into multiple cabs.

https://www.delisleguitar.com/shop/de-l ... -7x7-loop/
GUITARS ROCK - www.guitarsrock.co.nz
TONE LOUNGE - www.tonelounge.co.nz

User avatar
Slowy
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 18829
Joined: Wed Sep 09, 2009 4:13 pm
Location: Orcland
Has liked: 733 times
Been liked: 1825 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by Slowy »

Conway wrote: Wed Jun 22, 2022 10:22 am Not a pedal, but I use one of these for multiple heads into multiple cabs.

https://www.delisleguitar.com/shop/de-l ... -7x7-loop/
That looks like a studio tool for re-amping a signal.
"We were playing so loud that just one note on the guitar was sufficient".
Ritchie Blackmore.

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

Delayman wrote: Wed Jun 22, 2022 10:17 am I don’t think the headlight does what you want with multiple amps to a single cab. I think it goes to 4 different amps. Their headbone goes from 2 heads to one cab, not sure what people use for multiple heads/amps to a single cab.
Ahhh true...

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

robthemac wrote: Wed Jun 22, 2022 10:20 am
Slowy wrote: Wed Jun 22, 2022 10:16 am Ask Blackstratblues.
Warren looks like he may have a similar setup.
Warren has exactly the thing you need, and I have no idea what it is called.
Excellent

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch

User avatar
Bg
Site Admin
Posts: 39504
Joined: Fri Sep 05, 2003 12:13 am
Location: Auckland
Has liked: 1911 times
Been liked: 3081 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by Bg »

StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:31 am Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch
Warren just uses a basic switchbox....



about 2:50
So, is that low alcohol or no alcohol at all? mmmm, no alcohol, do you want to try it? Noooooooooo.

User avatar
jeremyb
Chorus of Organs
Posts: 32873
Joined: Sat Dec 06, 2008 9:03 am
Has liked: 5250 times
Been liked: 2841 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by jeremyb »

StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:31 am Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch
I guess if you have a double pole rotary switch so you can switch both the input and output you could probably get away with doing that :)
Polar Bear wrote: It will continue to be a mystery as to why this is such a sausage fest.

User avatar
robthemac
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 4461
Joined: Sun Apr 28, 2019 3:47 pm
Has liked: 694 times
Been liked: 755 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by robthemac »

StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:31 am Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch
Wouldn't you need to ensure that every amp is seeing some impedance, regardless of where the switch is? Wouldn't want to have a bunch of them fired up for hours without any load on the output...

User avatar
Conway
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 9560
Joined: Mon Aug 29, 2011 1:33 pm
Location: Auckland
Has liked: 219 times
Been liked: 839 times
Contact:

Re: Selector pedal for amp room

Post by Conway »

Slowy wrote: Wed Jun 22, 2022 10:26 am
Conway wrote: Wed Jun 22, 2022 10:22 am Not a pedal, but I use one of these for multiple heads into multiple cabs.

https://www.delisleguitar.com/shop/de-l ... -7x7-loop/
That looks like a studio tool for re-amping a signal.
It’s just a passive switcher - up to 7 inputs get sent to one of 7 outputs.
GUITARS ROCK - www.guitarsrock.co.nz
TONE LOUNGE - www.tonelounge.co.nz

Post Reply