Selector pedal for amp room

Discuss the stuff that makes your ears bleed.

Moderators: Slowy, Capt. Black

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
meble-kuchenne.warszawa.pl
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

robthemac wrote: Wed Jun 22, 2022 10:42 am
StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:31 am Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch
Wouldn't you need to ensure that every amp is seeing some impedance, regardless of where the switch is? Wouldn't want to have a bunch of them fired up for hours without any load on the output...
I don't invisage keeping them on. Just want to be able t quickly flick over without having to unplug speaker cables etc

User avatar
Conway
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 9560
Joined: Mon Aug 29, 2011 1:33 pm
Location: Auckland
Has liked: 219 times
Been liked: 839 times
Contact:

Re: Selector pedal for amp room

Post by Conway »

robthemac wrote: Wed Jun 22, 2022 10:42 am
StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:31 am Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch
Wouldn't you need to ensure that every amp is seeing some impedance, regardless of where the switch is? Wouldn't want to have a bunch of them fired up for hours without any load on the output...
That is very important and you also need speaker cable, not instrument cable.
GUITARS ROCK - www.guitarsrock.co.nz
TONE LOUNGE - www.tonelounge.co.nz

User avatar
Conway
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 9560
Joined: Mon Aug 29, 2011 1:33 pm
Location: Auckland
Has liked: 219 times
Been liked: 839 times
Contact:

Re: Selector pedal for amp room

Post by Conway »

StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:44 am
robthemac wrote: Wed Jun 22, 2022 10:42 am
StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:31 am Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch
Wouldn't you need to ensure that every amp is seeing some impedance, regardless of where the switch is? Wouldn't want to have a bunch of them fired up for hours without any load on the output...
I don't invisage keeping them on. Just want to be able t quickly flick over without having to unplug speaker cables etc
Have a look at the other products on the website I linked to.
GUITARS ROCK - www.guitarsrock.co.nz
TONE LOUNGE - www.tonelounge.co.nz

User avatar
robthemac
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 4461
Joined: Sun Apr 28, 2019 3:47 pm
Has liked: 694 times
Been liked: 755 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by robthemac »


Delayman
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 2558
Joined: Mon Oct 03, 2011 1:35 pm
Has liked: 31 times
Been liked: 143 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by Delayman »

robthemac wrote: Wed Jun 22, 2022 10:42 am
StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 10:31 am Seems like it should be an easy thing ? Literally just a line select. Probably just make one from jaycar stuff using a rotary switch
Wouldn't you need to ensure that every amp is seeing some impedance, regardless of where the switch is? Wouldn't want to have a bunch of them fired up for hours without any load on the output...
Yep you’re right. This is what radials headbone does for two amps to a single cab.
They keep telling me tone is in the fingers, but I have yet to see a "look at my fingers" thread.
Lawrence wrote: Every orchestra that comes thru here is a covers band as are most of the jazz bands...

Delayman
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 2558
Joined: Mon Oct 03, 2011 1:35 pm
Has liked: 31 times
Been liked: 143 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by Delayman »

Conway wrote: Wed Jun 22, 2022 10:22 am Not a pedal, but I use one of these for multiple heads into multiple cabs.

https://www.delisleguitar.com/shop/de-l ... -7x7-loop/
This looks like it would work for that application. This bit is important “As a precaution, the unused amps see a load.”
They keep telling me tone is in the fingers, but I have yet to see a "look at my fingers" thread.
Lawrence wrote: Every orchestra that comes thru here is a covers band as are most of the jazz bands...

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

Delayman wrote: Wed Jun 22, 2022 11:04 am
Conway wrote: Wed Jun 22, 2022 10:22 am Not a pedal, but I use one of these for multiple heads into multiple cabs.

https://www.delisleguitar.com/shop/de-l ... -7x7-loop/
This looks like it would work for that application. This bit is important “As a precaution, the unused amps see a load.”
Cool
Not an issue if you switch the amp off before you go to the next. ?

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

De lisle stuff looks good to me
Spendy but

Delayman
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 2558
Joined: Mon Oct 03, 2011 1:35 pm
Has liked: 31 times
Been liked: 143 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by Delayman »

StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 11:10 am
Delayman wrote: Wed Jun 22, 2022 11:04 am
Conway wrote: Wed Jun 22, 2022 10:22 am Not a pedal, but I use one of these for multiple heads into multiple cabs.

https://www.delisleguitar.com/shop/de-l ... -7x7-loop/
This looks like it would work for that application. This bit is important “As a precaution, the unused amps see a load.”
Cool
Not an issue if you switch the amp off before you go to the next. ?
Yep. I just wouldn’t trust myself to never make that mistake.
They keep telling me tone is in the fingers, but I have yet to see a "look at my fingers" thread.
Lawrence wrote: Every orchestra that comes thru here is a covers band as are most of the jazz bands...

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

De lisle 4x4 would do me nicely

User avatar
Conway
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 9560
Joined: Mon Aug 29, 2011 1:33 pm
Location: Auckland
Has liked: 219 times
Been liked: 839 times
Contact:

Re: Selector pedal for amp room

Post by Conway »

StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 1:58 pm De lisle 4x4 would do me nicely
Yep. I had one of those and flicked it when I upgraded to the rack unit last year.
GUITARS ROCK - www.guitarsrock.co.nz
TONE LOUNGE - www.tonelounge.co.nz

User avatar
StrummersOfThunder
Vintage Post Junkie
Vintage Post Junkie
Posts: 5510
Joined: Sun Jul 15, 2012 2:23 pm
Has liked: 455 times
Been liked: 748 times

Re: Selector pedal for amp room

Post by StrummersOfThunder »

Conway wrote: Wed Jun 22, 2022 2:28 pm
StrummersOfThunder wrote: Wed Jun 22, 2022 1:58 pm De lisle 4x4 would do me nicely
Yep. I had one of those and flicked it when I upgraded to the rack unit last year.
Do you recall how much it changed hands for ?

User avatar
blackstratblues
Fender
Fender
Posts: 509
Joined: Thu Jul 14, 2005 1:34 pm
Location: West Auckland
Has liked: 265 times
Been liked: 306 times
Contact:

Re: Selector pedal for amp room

Post by blackstratblues »

Bg wrote: Wed Jun 22, 2022 10:35 am

Warren just uses a basic switchbox....



about 2:50
Yup mine is just a patchbay I made from Jaycar heavy duty DPDT switches. It switches 4 amps into 2 outputs. Here’s the schematic if it’s of any help.

Image

The unused amps need to be switched off, this just saves me time swapping speaker leads.

Post Reply